Mine beste oppussingstips!

Gjennom tre ulike oppussingsprosjekter har vi rukket å samle oss opp litt erfaring og det tenkte jeg å dele med dere :) Om man skal pusse opp litt for å selge med høyere fortjeneste eller om man bare ønsker en liten oppfriskning i hjemmet uten at det skal koste altfor mye, er disse tipsene fine. Vårt andre oppussingsprosjekt var et rekkehus fra 1987. Her var det bare å flytte rett inn, men det var slitt og stilen var litt utdatert. Lister, dører og karmer hadde blitt stygge og vegger og tak bar også preg av slitasje. Vi bodde der kun ett år for da dukket Drømmevillaen opp :) Men i løpet av det året gjorde vi noen oppgraderinger og forbedringer som økte verdien betraktelig. Det første vi gjorde var å male tak, vegger, dører, lister og karmer. Bare dette gjorde en stor forandring. Underveis gjorde vi endringer som å bytte gulv på alle soverom, så det ble en mer helhet i huset. Kjøkkenet var slitt, men ikke så gammelt, så her skiftet vi knotter på kjøkkeninnredningen og vi la nytt gulv. Alle dører ble malt, men det var slette dører uten profil og vi syntes ikke de ble bra. Så vi valgte å sette inn nye dører. Det gjorde virkelig stor forskjell! Badet, som i utgangspunktet var helt ok, fikk faktisk et skikkelig løft ved å få ny dør :)

Entreen var også slitt og gulvet var veldig stygt. Så her valgte vi å male vegger, samt legge et slitesterkt gulvbelegg. Men den kanskje viktigste og største investeringen vi gjorde var å bygge et ekstra rom. Mellom to av soverommene var det en bod på ca 3 kvm. Denne var lite praktisk og knotete, så vi valgte å utvide rommet ved å ta litt av soverommet ved siden av og så satte vi inn vindu. Dette måtte vi søke om tillatelse til hos Plan- og bygningsetaten. Rommet ble ikke så stort, men det å få 4 soverom istedenfor 3 gjorde det svært attraktivt når vi skulle selge.

Trappen opp til andre etasje, var trehvit og hadde blitt gul og stygg. Den malte vi hvit, slik at den ble lys og fin. Dette var i bunn og grunn det vi gjorde med rekkehuset. Vi brukte noen tusen på oppussing, men det var vel anvendte penger som økte verdien ganske bra. Det er lurt å tenke på hva som vil gi mest igjen når man skal foreta oppussing for å selge. Bad og kjøkken er kostbart å pusse opp og sjansen for at man får tilbake det man har brukt, er kanskje ikke så stor. Derfor kan det heller være lurt å tenke detaljer og mindre skala. Hva legger folk merke til når de kommer på visning?

Her er mine tips kort oppsummert:

 

1. Det er viktig at gulvflater og vegger er hele og pene. Det kan lønne seg å gi de et strøk med maling og eventuelt skifte ut noen gulv. Det finnes mye flott laminat, som ikke er så dyr.

2. Skifte ut gamle og slitte dører. Dette løfter inntrykket veldig og trenger ikke være altfor kostbart. Men da bør man eventuelt bytte alle dører, slik at det blir en helhet.

3. Skifte benkeplate og knotter på kjøkken. Male eller skifte ut fliser over benk

4. Gjøre ferdig ting som står ugjort. For eksempel lister som mangler, ledninger som henger og slenger. Det må rett og slett se ferdig ut.

5. Har du et stygt bad: går det an å skifte ut for eksempel dusjkabinett og vask/ baderomsinnredning. Ny belysning kan også gjøre mye for helhetsinntrykket.

 

Før visning bør du:

 

- Tenke på detajler

- Ha det rent og pent

- Rydd vekk overflødige møbler. Ikke ha det overmøblert, det er viktig å vise folk potensiale og et overmøblert hjem virker ofte mindre

- Har du mange tepper på gulvene bør dette fjernes. Det øker romfølelsen

- Ha det lyst og oversiktlig

- Fjerne gamle, stygge persienner

- Fjern personlige ting fra bad

- Gjør boligen nøytral

- Det er viktig med stemningsskapende detaljer: fyr i peisen, stearinlys, pynt med blomster og fruktfat

- Vask og rydd veranda og uteplass

- Rensk opp i hage og ha det pent rundt inngangsparti

- Fiks opp fasade (ledninger som er løse, utelys som ikke virker osv.)

- Gjør det pent og innbydende, men ikke overdriv stylingen

 

Legger ved noen bilder fra den første leiligheten som vi pusset opp, så ser dere litt hva vi har gjort. Vi har pusset opp mye i løpet av 10 år sammen :)

 

Her er badet som vi rev og bygget ut så det ble større

Barnerommet

Kjøkkenet

Vårt soverom. Hadde ikke valgt turkis i dag for å si det sånn :)

Stue

Gang

 

Balkong

 

 

 

Så dette var mine oppussingstips! Har du noen gode tips, så del de gjerne her på bloggen!

 

Ha en strålende kveld!

 

Klem fra Nina

 

 

5 kommentarer

villasostrene

06.11.2012 kl.12:32

Kjempebra oppussingstips du kom med her! Var mye nytteig å lære seg

(ps ikke jeg heller ville tatt turkis i dag ;) )

Nina

06.11.2012 kl.19:21

villasostrene: Tusen takk! Så koselig at du synes det var nyttige tips :) Nei, skjønner ikke helt at vi kunne male et helt rom turkis :) Men moten forandrer seg og godt er det.

info.blogg.no

06.11.2012 kl.21:30

Gratulerer!

Du er en av dagens 5 vinnere i delekampanjen vår, og du har nå fått 10 gratis bloggshouts fra oss. Bloggshoutene gjelder bare for mobilnummeret som er registrert på bloggen akkurat nå, så ikke bytt nummer på bloggen før du har brukt dem opp. :)

hilsen blogg.no

Lite hi

12.11.2012 kl.20:28

Jeg elsker murveggen dere hadde på kjøkkenet :) Vi driver også å pusser opp nå - spennende prosjekt ;o) Så får vi se om det blir drømmevilla på oss når vi er ferdig med oppussingen ;o)

Nina

12.11.2012 kl.21:02

Lite hi: Ikke sant? Vi oppdaget den når vi begynte å rive og da bestemte jeg at en sånn vegg må vi ha på kjøkkenet. Det var lettere sagt enn gjort for på kjøkkenet var det nemlig ikke murstein i hele veggen.. Kun halve. Så det ble en rimelig stor jobb å rekonstruere resten.. Men fint ble det til slutt :) Blir nok Drømmevilla på dere også!

Skriv en ny kommentar

Nina

Nina

33, Halden

Jeg er en jente som opprinnelig kommer fra Halden. Bor i Oslo med min mann og to fine gutter. Vi har kjøpt drømmehuset, et oppussingsobjekt med stort potensiale. Jeg blogger om det som interesserer meg; oppussing, interiør, familien min og hverdagen vår. Håper du vil trives her i Drømmevillaen! Legg gjerne igjen en liten kommentar! Det setter jeg pris på :)

Norske blogger Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits