Ikke alle prosjekter er like vellykket! Oppskrift på pynteputer

Hei fine lesere og goood fredag!!

 

Som dere vet fikk jeg symaskin til jul! Noe jeg har ønsket meg lenge. Foreløpig har jeg laget en vimpelrekke, som du kan se her. Jeg har blitt hektet!! På å sy altså ;) Det er kjempe gøy! Så på onsdag sto prosjekt pynteputer for tur! Jeg må prøve meg på forholdsvis enkle ting i starten. Det er nok best. Jeg gjorde litt research i forkant og kikket på noen tutorials på youtube og det så jo riktig så enkelt ut. Enkelt var det jo forsåvidt også, men å begynne på sånne syprosjekter når ungene endelig er i seng, man er sliten og øynene går nesten i kryss, er ikke alltid så lurt! Dessuten er jeg av den typen som har litt liten tålmodighet og ting må gå fort. Så å klippe etter et mønster eller feste for- og bakstykke med knappenåler for at stoffet ikke skal skli, det har jeg ikke tid til.

Det endte som det måtte; i "katastrofe". Vel, så ille var det igrunn ikke, men jeg glemte å legge for- og bakstykke med mønsteret mot hverandre noe som førte til at puta ble seende sånn ut:

 

Det er den vrange siden ut...

 

Dette er bak, som egentlig skulle vært så sort foran også :)

 

Hi, hi den ble litt "vrang" kan du si. Jeg prøvde å sprette opp stoffet når jeg oppdaget min lille fadese, men det satt så godt fast at jeg likesågreit sydde ferdig puten med vrangen ut. Men, men sånn kan det gå :) For å slippe glidelås har jeg sydd en fold på baksiden, så ettersom dette var eneste side med stoffet riktig vei, så ble baksiden fram og forsiden bak. Henger dere med?

Pytt, pytt den ble ikke så aller værst allikevel. Og jeg lurer på om jeg kanskje skal sette på noen knapper foran for pynte på den litt :) Når jeg først har satt i gang symaskinen, så klarer jeg ikke å stoppe heller, så det ble produsert 2 pynteputer til også den kvelden. Da tok jeg meg litt bedre tid så disse ble litt bedre.

 

Vil du vite hvordan jeg gikk frem? Her er min "oppskrift"

Mål opp puten du ønsker å lage nytt trekk til. Dersom den er 50x50cm f.eks så klipper du forstykket med 2 cm ekstra på hver side, altså 52x52 cm.
 

På bakstykket gjør du på samme måte, men legg til ca 6 cm ekstra på den ene siden slik at stoffet blir 52x56cm, dette er for å få en overlapping bak slik at puten bare kan puttes inn i putetrekket.
 

Når du har klippet til de to stykkene, tar du bakstykket (52x56cm) og klipper den i to like store deler fra langsiden.
 

Brett langsiden i ca 1cm først en gang, stryk den flat og brett en gang til, avslutt med å stryke. Gjenta dette på den andre bakdelen som er like stor. Deretter syr du langs kanten slik at det blir en fin kant.

 
Når de to bakstykkene er ferdige, legger du forstykket ned, med den siden som skal være ut, pekende opp. Legg deretter de to bakstykkene med mønsteret ned og med de to kantene du har sydd, mot hverandre. Her er det fint å få til en overlapp. Sett knappenåler langs kanten slik at stoffet ikke flytter på seg når du syr..
Når du har sydd rundt hele kanten, klipper du bort hjørenen slik at de blir fine og avrundet. Så er det bare å vrenge putetrekket og vips har du et nytt og unikt putetrekk :)

 

 

Så var puta ferdig :)

 

Ga meg ikke med denne puta, så det ble 2 til. Men da var jeg litt mer nøye og tok meg litt bedre tid. Sånn ble det til slutt :)

 

 

Så jeg er fornøyd :)

 

Nå er det snart fredagsmys i sofakroken med godis og Idol :) Niklas har blitt syk igjen så har en liten febervarm klump.. Jonathan skal på skiskole i morgen så det blir spennende.

 

ønsker dere en fiiiiin fredagskveld!

 

Stor klem fra Nina

 

 

4 kommentarer

MyCreativeDays

11.01.2013 kl.20:59

Puten ble kjempe fin! Fortsatt fin kveld til deg og! :)

Lillian - interiør

11.01.2013 kl.21:20

Du har jo blitt en reser på symaskin!!:) Jeg syns putene var nydelige, jeg har selv putedilla! : ) God helg til deg :)

Nina

11.01.2013 kl.22:10

MyCreativeDays: Tusen takk :) De siste ble ikke så værst ihvertfall :)

Ønsker deg en fin helg :)

Klem

Nina

11.01.2013 kl.22:11

Lillian: He, he jeg jobber med saken ihvertfall :) Så koselig at du synes det! Artig med puter og gøy at det er flere som har dilla :)

Ønsker deg en strålende helg :)

Klem

Skriv en ny kommentar

Nina

Nina

33, Halden

Jeg er en jente som opprinnelig kommer fra Halden. Bor i Oslo med min mann og to fine gutter. Vi har kjøpt drømmehuset, et oppussingsobjekt med stort potensiale. Jeg blogger om det som interesserer meg; oppussing, interiør, familien min og hverdagen vår. Håper du vil trives her i Drømmevillaen! Legg gjerne igjen en liten kommentar! Det setter jeg pris på :)

Norske blogger Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits